Crystal Mountain Hotel Logo Crystal Mountain Hotel Logo
Crystal Mountain Hotel Logo ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ KRAVARA FITNESS KIDS SUMMER CAMP GALLERY ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ BOOK ONLINE

ΑΦΙΞΗ - ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΠΑΙΔΙΑ (ηλικία 3-12)


 

τα Κράββαρα

Εκεί που δύει η οροσειρά της Πίνδου, παλαιότερα γνωστή και ως Κράββαρα, ανατέλει η Ορεινή Ναυπακτία, μία από τις ορεινότερες περιοχές της Ελλάδας.

Ευνοημένη η Αιτωλοακαρνανία από τους θεούς του Ολύμπου συνδυάζει απαράμμιλη ομορφιά. Βρέχεται από το Ιόνιο πέλαγος ενώ συνδυάζει μεγάλα ποτάμια, ψηλά βουνά και πλατιές λίμνες. Ευγνώμονες για τα δώρα που τους χάρισε η φύση, οι κάτοικοί της ασχολούνται με την αλιεία, τη γεωργία και την καλλιέργεια.

Ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος και οι πινακίδες που σας καθοδηγούν προς την Άνω Χώρα την καθιστούν εύκολα προσβάσιμη. Ο παγετός το χειμώνα επιβάλλει τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, ακόμη και αν τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Δημαρχίας φροντίζουν ο δρόμος να μένει πάντα ανοιχτός.

 
Αποστάσεις
Αθήνα 265 km.
Θεσσαλονίκη 506 km.
Πάτρα 63 km.
Λάρισα 379 km.
Βόλος 317 km.
Ιωάννινα 290 km.
Καλαμάτα 265 km.
Λαμία 202 km.
Αγρίνιο 125 km.
Ναύπακτος 42 km.

από Αθήνα

 • Παίρνετε την Αττική Οδό ή την Εθνική Αθηνών-Λαμίας με κατεύθυνση προς Κόρινθο.
 • Συνεχίζετε με κατεύθυνση προς Πάτρα, περνώντας το Ξυλόκαστρο, το Διακοφτό και το Αίγιο.
 • Στο 205ο χιλιόμετρο έξω από την Πάτρα, στρίβετε δεξιά στην έξοδο προς «Γέφυρα Ρίου Αντιρίου» (Χαριλάου Τρικούπη) ή, αν επιλέξετε να περάσετε απέναντι με το ferry boat, προς τη «Ζεύξη Ρίου Αντιρίου».
 • Αμέσως μόλις βγείτε από τη γέφυρα, στρίβετε δεξιά με κατεύθυνση προς «Ναύπακτο».
 • Στη Ναύπακτο μπορείτε να επιλέξετε είτε να πάρετε τον πριφερειακό Ναυπάκτου ή να περάσετε μέσα από την πόλη. Όποια διαδρομή και αν ακολουθήσετε έχετε το νου σας στις πινακίδες προς «Ορεινή Ναυπακία» ή «Άνω Χώρα».
 • Σημειώστε πως στη Ναύπακτο θα συναντήσετε το τελευταίο βενζινάδικο της διαδρομής, οπότε θα ήταν χρήσιμο να γεμίσετε το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου σας.
 • Στην πορεία συναντάτε την Κάτω Δάφνη και τα Γρηγορίτικα.
 • Περνάτε έξω από το Ευπάλιο και στην πορεία περνάτε τα μικρά χωριά Δροσσάτο και Φιλουέη.
 • Αρκετά αργότερα θα συναντήσετε και τη Λιμνίτσα, το πρώτο μεγάλο χωριό της Ορεινής Ναυπακτίας.
 • Αφού περάσετε και τη Λιμνίτσα φτάνετε στη δεύτερη διασταύρωση όπου έχετε δύο επιλογές: είτε να πάρετε τον παλιό δρόμο που οδηγεί μέσα από τα χωριά Τερψιθέα και Ελατού είτε να στρίψετε αριστερά παίρνοντας τον καινούριο δρόμο, ο οποίος είναι μικρότερος κατά 10 χιλιόμετρα και έχει πολύ λιγότερες στροφές.
 • Σημειώστε, επίσης, ότι το χειμώνα ο παλιός δρόμος καθαρίζεται συχνότερα από τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Δημαρχίας, αφού περνάει από κατοικημένες περιοχές.
 • Βρίσκετε το Crystal Mountain Hotel στα δεξιά σας όπως μπαίνετε στο χωριό μας, την «Άνω Χώρα».

συστήνουμε

Την άνοιξη... η φύση φοράει τα γιορτινά της! Εσείς φορέστε άνετα παπούτσια για να απολαύσετε τους μεγάλους μαγευτικούς περιπάτους στο δάσος με τα έλατα και τις καστανιές αλλά και στο χωριό μας, την Άνω Χώρα. Κρατήστε και την ομπρέλα ή το αδιάβροχό σας στην τσάντα για να σας βρουν οι απρόσκλητες ανοιξιάτικες μπόρες ...προετοιμασμένους!

Το καλοκαίρι... η πισίνα του ξενοχοδοχείου μας με το πηγήσιο νερό προσφέρεται για ανέμελες βουτιές και χαλάρωση! Εφοδιαστείτε με τα ...απαραίτητα (μαγιώ, πετσέτα, αντιηλιακό) κι εμείς θα φροντίσουμε για τα υπόλοιπα. Όσο για το βραδάκι μία ελαφριά ζακέτα είναι πάντα ...ευπρόσδεκτη.

Το φθινόπωρο... αγαπά τα πρωτοβρόχια κι εσείς αγαπήστε την ομπρέλα ή το αδιάβροχό σας. Το φυλλοβόλλημα των δέντρων δημιουργεί ρομαντικά σκηνικά βγαλμένα, θαρρεί κανείς, απο παιδικές κόλλες αλληλογραφίες. Μην αφήσετε πίσω τη φωτογραφική σας μηχανή...

Το χειμώνα... απολαύστε το μαγευτικό και περιπετειώδες χιονισμένο τοπίο ντυμένοι ζεστά και εξοπλισμένοι με γάντια, κασκόλ και σκουφιά. Αν και τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Δημαρχίας, φροντίζουν ο δρόμος να παρεμένει ανοιχτός, οι αντιολισθητικές αλυσίδες κρίνονται απαραίτητες.


χάρτης
 
© CRYSTAL MOUNTAIN HOTEL ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ   ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ   ΧΑΡΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ